.................................Εδωδιμοπωλείο - μπακάλικο - παντοπωλείον, εκλεκτών ειδών διατροφής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
εδώδιμος -η -ο [eδóδimos] Ε5 : (λόγ.) που τον χρησιμοποιούν για τροφή· (πρβ. βρώσιμος, φαγώσιμος): Ο ~καρπός. H εδώδιμη ρίζα ενός φυτού. H εδώδιμη ποικιλία ενός φυτού. || (βοτ.) στην ονοματολογία φυτικών ειδών και ποικιλιών: Στρύχνος ο ~. || (ως ουσ.) τα εδώδιμα, φαγώσιμα είδη: Εδώδιμα και αποικιακά.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ online

ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ online
..........................................................................Σελίδα..... πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η αστική δικαιοσύνη με τη συνηγορία του Σ. Κεχαγιόγλου επιτελεί το έργο της

Ατελέσφορες απέβησαν οι προσπάθειες μας να διασταυρώσουμε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι ο γνωστός δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος δυο πολιτών της Καλαμάτας και να τους προσφέρει την ποινική συνηγορία του. Ως γνωστόν οι δυο αυτοί κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα βαρύτατα ποινικά αδικήματα της συλλογής και εμπορίας 20 κιλών ρίγανης.


Η επιλογή των κατηγορουμένων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να προτιμήσουν αυτόν τον διακεκριμένο ποινικολόγο ως νομικό τους συμπαραστάτη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Κι αυτό λαμβάνοντας κανείς υπ' όψιν του τις εξοντωτικές ποινές που εισέπραξαν κατηγορούμενοι με παρόμοιας σπουδαιότητας κατηγορίες. Οπως π.χ πλανόδιοι μουσικοί, που δεν διέθεταν την σχετική άδεια, μια γιαγιούλα 67 ετών που έκανε το «έγκλημα» «να πουλάει καρβουνάκια θυμιάματος και μοσχολίβανο χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια πώλησης», η υπέργηρη γριούλα 79 (!!!) ετών, στα Τρίκαλα που της επέβαλλαν «το πρόστιμο των 5.000 ευρώ για την πώληση 7 κιλών σπανακιού, και 5 μάτσα παντζαριών», την δικαστική περιπέτεια που πέρασε ένας καστανάς στην Θεσσαλονίκη και τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Παρακολουθήσαμε δηλαδή τους βασικούς υπεύθυνους της τεράστιας φοροδιαφυγής που υπάρχει στον τόπο μας να συλλαμβάνονται από τα "όργανα της τάξης" και την "αδέσμευτη" δικαιοσύνη να επιτελεί το καθήκον της και να εφαρμόζει τον νόμο.
Προφανώς όμως οι παραπάνω ποινικοί παραβάτες δεν είχαν τους κατάλληλους νομικούς συμπαραστάτες μη κάνοντας δυνατόν η ποινή που εισέπραξαν να είναι επιεικέστερη ή ακόμα και μηδενική. Ενας δικηγόρος του μεγέθους του Σάκη Κεχαγιόγλου θα είχε βασική συμμετοχή σ' αυτό. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που δηλώνει και η προϊστορία του. Κατηγορούμενοι με ανάλογης βαρύτητας αδικήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζουν οι ριγανοσυλλέκτες της Καλαμάτας, όταν είχαν νομικό συμπαραστάτη τον Σ.Κ απόλαυσαν ευμενή μεταχείριση από την δικαστική έδρα. (Δεκάδες οι σχετικές περιπτώσεις. Υποθέσεις Κοσκωτά, διακίνησης κοκαΐνης στο Κολωνάκι, δίκη Π. Λυμπέρη κ.α).
Ακαταμάχητη η επιχειρηματολογία που παρουσιάζει στις δικαστικές αίθουσες το πνευματικό παιδί του Αλ. Λυκουρέζου κάτι που είδαμε και στην υπόθεση του «NOOR ONE». Ο εφοπλιστής που έχει στην κατοχή του το πλοίο που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης κρίθηκε αθώος, όπως συνέβη και με όλα τα μέλη του πληρώματος, κανείς δεν καταδικάστηκε σαν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και κάποιες ποινές που υπήρξαν ήταν για να τηρηθούν τα προσχήματα.
Αναμενόμενη και η δήλωση που έκανε μετά την δικαστική απόφαση και ο κ. Σάκης: «Δεν θριαμβολογώ για την αθώωση των τριών εντολέων μου, γιατί, όταν αποδίδεται δικαιοσύνη, οι πανηγυρισμοί περιττεύουν. Οφείλω όμως να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη αθώωσή τους, μετά από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού». Και έχει απόλυτο δίκιο να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο αφού και ο ίδιος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα αντιμετωπίζοντας παρόμοιες καταστάσεις άδικων διωγμών και διασυρμού. Ευτυχώς και στην δική του περίπτωση η δικαστική πλάνη και οι αβάσιμες κατηγορίες που του επέφεραν πρωτόδικα φυλάκιση έξι ετών -όταν βρέθηκε να κατηγορείται για χρηματισμό δικαστών στο γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα- κατέπεσαν στο Εφετείο. Οι δικαστές βρισκόμενοι μπροστά στην εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του ότι δεν χρημάτισε την ανακρίτρια Τόνια Ηλία για να αντιμετωπίσει με σκανδαλώδη ευνοϊκό τρόπο τους πελάτες του, αλλά της χορήγησε προσωπικό δάνειο, -ασήμαντη λεπτομέρεια ότι δεν είχε να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο- απάλλαξαν τον Σ.Κ. απ' την βαριά ατιμωτική ποινή που του είχε επιβληθεί.
Με όλο αυτό το ιστορικό του έγκυρου δικηγόρου και εμείς σαν μπλογκ απευθύνουμε θερμή παράκληση στον αναγνωρισμένο και καταξιωμένο νομικό να αναλλάβει την υπεράσπιση των ριγανοσυλλεκτών εγκληματιών της Καλαμάτας. 

________________
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_293.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου